Madrid

L'Ibex-35 té la quarta pitjor caiguda de l'any i queda per sota dels 8.200 punts

El principal indicatiu dels parquets espanyols baixa un 2,27%, i perd el nivell dels 8.200 punts després de les declaracions del president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, en què assenyalava el rescat de Xipre com un model per a futures reestructuracions bancàries a la zona euro.

RedaccióActualitzat
La borsa espanyola ha registrat aquest dilluns la quarta pitjor caiguda d'aquest 2013, un 2,27%, i perd el nivell dels 8.200 punts després de les declaracions del president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, en què assenyalava el rescat de Xipre com un model per a futures reestructuracions bancàries a la zona euro.

El principal indicatiu dels parquets espanyols ha tancat la sessió d'aquest dilluns en 8.140,60 punts, el nivell que tenia a finals del mes de febrer. D'altra banda, la prima de risc ha pujat de 348 a 362 punts bàsics. A les borses europees, destaca la caiguda del 2,5% de MIlà; París ha baixat un 1,12%; Frankfurt, un 0,51% i Londres, un 0,22%.

Bankia perd un 41,43%

Per a qui ha estat una jornada negra és per a Bankia. Els títols de l'entitat han començat a cotitzar amb una caiguda del 46,2% després que divendres passat el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària anunciés la reducció del valor nominal de les accions de l'entitat a un cèntim. El preu d'obertura dels títols de l'entitat ha estat del 0,135 euros respecte dels 0,251 euros de divendres. La caiguda s'ha anat mantenint al llarg de la jornada, tot i que s'ha moderat lleument. Al final de la sessió, la caiguda ha estat del 41,43% i els preus de les accions s'han situat en 0,147 euros.

A banda de l'acord pel rescat de Xipre, aquests dies hi ha altres elements que marcaran els mercats europeus, com les dues emissions de deute del Tresor italià. L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, a més, publicarà les seves perspectives econòmiques provisionals sobre els països del G-7 i els Estats Units donaran a conèixer el PIB de l'últim trimestre del 2012.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut