Madrid

El jutge Ruz imputa l'extresorer del PP Ángel Sanchís en el "cas Bárcenas"

Qui va ser tresorer d'Aliança Popular, partit predecessor al PP, està imputat per un delicte de col·laboració amb el també extresorer Luis Bárcenas per al blanqueig de capitals.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, ha imputat l'extresorer del PP Ángel Sánchís, que va ocupar aquesta responsabilitat des del 1982 fins al 1987, en el "cas Bárcenas".

El jutge li imputa un delicte de col·laboració amb el també extresorer Luis Bárcenas, per al blanqueig de capitals. Ruz investigava Ángel Sanchís per unes suposades gestions per ajudar Luis Bárcenas a ocultar els seus fons a Suïssa.

El jutge ha trobat que hi ha nous indicis de rellevància per a la investigació, que vindrien de les declaracions de Bárcenas i del seu testaferro, Iván Yáñez, així com de la informació subministrada per les autoritats dels Estats Units, que documenten les transferències des de Suïssa a dues societats vinculades a Bárcenas.

Sanchís va ser tresorer d'Aliança Popular, el partit predecessor al PP, fins a l'any 1987, any que va ser substituït per Rosendo Naseiro.

El 1992, tots dos, juntament amb el regidor del PP de l'Ajuntament de València, Ángel Palop, i l'empresari José Balaguer, van ser jutjats i absolts del delicte de finançament il·legal del partit.

Sanchís, Naseiro i els altres acusats van ser absolts perquè les cintes aprovatòries del delicte s'havien obtingut il·legalment. Els enregistraments van ser destruïts per ordre del jutge.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut