El líder nord-coreà, Kim Jong-un, controla la posició de combat dels míssils, al costat dels comandaments militars.
Kim Jong-un supervisa personalment la posició de combat dels míssils nord-coreans. (Foto: Reuters)
Pyongyang

Corea del Nord anuncia que té els míssils en posició de combat cap a Corea del Sud i els Estats Units

El règim nord-coreà anuncia que ha posat la seva artilleria en posició de combat. Pyongyang adverteix que té els míssils apuntant cap a Corea del Sud, els Estats Units i algunes de les seves illes del Pacífic. Mentrestant, la Xina demana contenció a les dues Corees.

RedaccióActualitzat
El règim de Pyogyang ha anunciat que les seves bases d'artilleria i de míssils han passat a posició de combat i que apunten tant a Corea del Sud com al territori continental dels Estats Units, a més de les illes nord-americanes de Guam i Hawaii.

El ministre de Defensa sud-coreà ha instat les tropes a respondre amb duresa a qualsevol agressió. Ho ha dit durant l'acte de commemoració del tercer aniversari de l'enfonsament del vaixell Xeonan, en què van morir 46 persones i que Seül atribueix als nord-coreans.

L'escalada bèl·lica de Corea del Nord és la resposta a les últimes sancions adoptades per l'ONU i a les maniobres militars conjuntes de Seül i Washington. Experts sud-coreans, però, ho consideren una demostració de força sense intencions de llançar un atac real.

Pequín ha demanat contenció a les dues Corees, després de l'última amenaça llançada per Corea del Nord.
Anar al contingut