Cristina Cifuentes, delegada del govern espanyol a Madrid.
La delegada matisa que es referia a la plataforma Stop Desnonaments de Biscaia quan va vincular la PAH amb grups proetarres.
Madrid

Cifuentes matisa que parla d'una plataforma de Biscaia quan vincula la PAH amb grups proetarres

La delegada del govern espanyol a Madrid ha aclarit les declaracions en què assegurava que la PAH donava suport a grups proetarres. Cristina Cifuentes ha dit que Stop Desnonaments de Biscaia és el grup que ha mostrat la seva sintonia amb els presos d'ETA. La plataforma basca ha anunciat que emprendrà accions legals contra la delegada.

RedaccióActualitzat
Marxa enrere de la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, en les crítiques a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). La delegada assegura ara que la vinculació que fa de la PAH amb l'entorn etarra és només en relació amb la plataforma Stop Desnonaments de Biscaia.

En una entrevista a Antena 3, Cristina Cifuentes ha demanat disculpes i ha matisat les seves paraules d'aquest dilluns: "Hi ha un vincle real que jo no m'he inventat entre Stop Desnonaments, que alguna relació té amb la PAH perquè en forma part, amb campanyes de suport als presos d'ETA organitzades per l'esquerra abertzale. Això és una realitat, no és voler criminalitzar. No tinc aquesta intenció". La delegada del govern espanyol a Madrid ha afegit: "Jo no crec objectivament que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca sigui una plataforma, en la seva totalitat, que estigui vinculada amb ETA, ni molt menys. Jo mai he dit això". Cifuentes ha explicat que des d'ahir ha rebut una cinquantena d'amenaces de mort directes: "Em deien que m'anaven a mutilar o que m'anaven a tirar un tret".

Des de Stop Desnonaments de Biscaia s'ha anunciat que pensen emprendre accions legals contra Cristina Cifuentes si en el termini d'una setmana no rectifica, després de "criminalitzar" el col·lectiu. Aquest grup argumenta que "no és cap delicte" defensar la llibertat dels presos d'ETA malalts.

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la seva portaveu, Ada Colau, ha acusat el govern espanyol d'utilitzar la delegada per intoxicar el moviment contra els desnonaments. Per això n'ha demanat la dimissió: "Envia una responsable a dir barbaritats, a intentar intoxicar barrejant-nos amb una cosa tan absurda com pot ser la pertinença o la col·laboració amb banda armada. Això és molt greu i exigim la dimissió immediata d'aquesta delegada del govern".
Anar al contingut