Una imatge d'arxiu d'una protesta d'un grup de membres de la PAH. (Foto: EFE)
Una imatge d'arxiu d'una protesta d'un grup de membres de la PAH. (Foto: EFE)
París

Rajoy critica l'actitud "antidemocràtica" de la PAH en promoure l'escarni contra els polítics

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hi ha dit la seva sobre episodis d'escarni que promouen els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca contra polítics del Partit Popular. Rajoy ho qualifica d'"antidemocràtic" i "injust".

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hi ha dit la seva sobre episodis d'escarni que promouen els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca contra polítics del Partit Popular. En una roda de premsa des de París, on s'ha reunit amb el president francès, François Hollande, Rajoy ho ha qualificat d'"antidemocràtic" i "injust".
 
Amb aquestes paraules se certifica l'enfrontament entre el govern espanyol i la PAH que ja es va evidenciar aquest dilluns amb unes polèmiques declaracions de la delegada del govern central a Madrid, Cristina Cifuentes, apuntant que la portaveu de la PAH, Ada Colau, donava suport a grups proetarres.
 
Colau va anunciar possibles represàlies judicials i Cifuentes ha matisat que es referia als activistes de Biscaia. Quan li han preguntat justament per aquestes declaracions, Rajoy, no ha entrat a valorar pròpiament l'enfrontament dialèctic, però sí que ha valorat les accions d'escarni contra els polítics per pressionar-los per acabar amb els desnonaments.
 
Rajoy diu que "no és democràtic ni just que s'assetgi i s'intimidi persones". El president espanyol ha recordat que el respecte als altres és un valor bàsic de la democràcia i que, per tant, qui no el compleixi mostra una actitud antidemocràtica.
Anar al contingut