El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una imatge d'arxiu al Parlament català. (Foto: ACN)
Mas-Colell justifica la privatització de la gestió d'Aigües Ter Llobregat. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas-Colell afirma que només privatitzant Aigües Ter Llobregat es garantia el servei

El conseller d'Economia afirma que es va privatitzar la gestió d'Aigües Ter Llobregat per garantir el subministrament d'aigua i evitar noves retallades en capítols socials. Andreu Mas-Colell i el conseller de Territori, Santi Vila, compareixen al Parlament per explicar aquesta operació.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha justificat que sense l'externalització de la gestió d'Aigües Ter Llobregat estava en risc el servei de la distribució de l'aigua, i la Generalitat hauria hagut de fer més retallades en capítols socials. Aigües Ter Llobregat tenia deutes acumulats per 128 milions d'euros que feien inviable la seva continuïtat, i calia una intervenció del govern per garantir el servei d'aigua. Mas-Colell ho ha explicat al Parlament: "Els mercats els teníem tancats i, per altra banda, la possibilitat d'utilitzar la disposició addicional tercera va desaparèixer. En aquest context, les fórmules concessionàries apareixen com a alternatives i es vol continuar garantint el subministrament i la qualitat".

Pel que fa a l'empresa escollida per gestionar el servei, el conseller de Territori, Santi Vila, ha dit a la cambra catalana que l'opció d'Acciona i no d'Agbar permetrà als usuaris estalviar-se 30 milions d'euros en el servei de l'aigua.
Anar al contingut