Processó de sistemes frontals amb variabilitat en el mateix dia

Les pluges, aquesta matinada, seran més abundants en punts de Lleida, Pirineu, i al Prepirineu. Nevarà en cotes de més de 2.000 metres. Més clarianes, sol i vents forts dissabte a Lleida, Tarragona i sud de Barcelona. Ennuvolat i ruixats al Pirineu i cap a Girona, amb algunes tronades.

Actualitzat
Una Setmana Santa d'estones d'ulleres de sol i estones de paraigua, amb el denominador comú d'un ambient suau.

Des que hem començat la primavera, el temps va fent tombs, amb dies amb una mica de tot i amb gran contrastos segons la comarca. Queden lluny les situacions de total estabilitat d'un anticicló o de dies de forta inestabilitat de la mà d'una borrasca. Aquesta gran variabilitat en un mateix dia tindrà continuïtat durant tot el que queda de Setmana Santa per la processó de sistemes frontals que ens travessaran.

Barcelona. Autor: Joan Pérez.Dissabte: Dia ventós. Lliscarà el segon sistema frontal, més actiu al Pirineu.
El vent de ponent s'intensificarà al llarg del dia. Al matí bufarà moderat, amb algun cop fort a la Catalunya central i prelitoral, i, a la tarda, el mestral serà fort a les comarques de Tarragona i bufarà nord en alta muntanya del Pirineu, amb cops superiors als 100 km/h. La tramuntana apareixerà forta a última hora del dia a l'Empordà.
El dia es llevarà amb un temps amb restes de núvols a ponent i amb clara tendència al sol. Els núvols més densos se situaran a la meitat nord. Cauran xàfecs i alguna tempesta al Pirineu. A partir d'aleshores, el temps millorarà a tot el país.
Fort descens de les temperatures al Pirineu, moderat al Prepirineu i lleu a la resta. Només a la costa podran guanyar algun grau.

Diumenge: El dia més assolellat. Serà el dia més estable, si bé cap a última hora s'acostarà el tercer sistema frontal d'aquest període. Farà sol a tot arreu, però no es descarta algun núvol al litoral de Barcelona i Girona. No s'esperen pluges enlloc del país. El vent bufarà només durant el matí, amb tramuntana forta a l'Empordà i mestral moderat a les Terres de l'Ebre i ponent moderat a la Depressió Central. Temperatures sense canvis.

Dilluns de Pasqua: Les mones de Pasqua a l'aire lliure perillen. Ens travessarà el tercer front, el que s'acostava diumenge. El cel estarà força cobert arreu de Catalunya i, ara per ara, les pluges durant el matí es poden presentar en qualsevol indret. En tot cas, sembla que les zones on hi ha més probabilitat de pluja són el Pirineu, en qualsevol moment del dia, i les comarques de Girona, a partir del migdia. Cap a Tarragona i el pla de Lleida plourà fins al migdia. A les comarques de Barcelona, temps insegur tot el dia.

Davant de tanta variabilitat, el millor consell és seguir les nostres previsions dia a dia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut