Madrid

Rajoy i Mas acorden flexibilitzar l'objectiu de dèficit en una reunió secreta a La Moncloa

La trobada reservada va servir perquè tots dos presidents parlessin d'economia i del dret a decidir. Estarien d'acord a flexibilitzar el dèficit i en la necessitat de mantenir els compromisos de consolidació fiscal i correcció del dèficit públic, però no hi ha acostaments en la consulta.

RedaccióActualitzat
El diàleg entre el govern Rajoy i el govern Mas avança. Després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assistís fa uns dies al Consell de Política Fiscal i Financera, ara s'ha sabut que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, s'han reunit aquesta setmana en secret a Madrid.

La trobada, la primera entre tots dos mandataris des de la investidura del president Mas, va ser reservada i tots dos van analitzar la situació econòmica de Catalunya i Espanya en el seu conjunt, segons han informat fonts del govern espanyol.

Rajoy i Mas van estar d'acord en la flexibilització del dèficit autonòmic per al 2013, però van mantenir les discrepàncies sobre els plans sobiranistes del govern català i, més concretament, sobre la celebració de la consulta. El president de l'executiu espanyol es va comprometre que Catalunya, de la mateixa manera que les altres comunitats autònomes, pugui beneficiar-se de la flexibilització de l'objectiu de dèficit públic si aquesta possibilitat es concreta per part de la Comissió Europea.

Segons les mateixes fonts, en repassar la situació econòmica de Catalunya, Espanya i la UE, tots dos presidents van coincidir en el diagnòstic sobre la necessitat de mantenir els compromisos de consolidació fiscal i de correcció del dèficit públic i es van felicitar pel "gran resultat" obtingut en aquest camp durant l'any passat gràcies a l'esforç coordinat de totes les administracions públiques.

D'altra banda, Mas i Rajoy han estat d'acord també que cal iniciar polítiques per al creixement. Per aquest motiu, consideren prioritari millorar les condicions actuals de finançament i liquiditat.

La reunió va concloure amb el compromís de tots dos governs de mantenir l'actitud de diàleg necessària i evitar que les discrepàncies que els separen afectin la bona relació de les dues administracions en altres àmbits sectorials, i els beneficiaris de la qual són els ciutadans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut