Comentaris de rebuig al Facebook del CEU.
Comentaris de rebuig al Facebook del CEU.
València

La professora d'una universitat valenciana afirma que "el maltractament no és motiu suficient per separar-se"

Alumnes de la universitat privada catòlica CEU Cardenal Herrera, de València, denuncien a través de les xarxes socials que una professora del grau de Periodisme va deixar anar aquesta opinió i d'altres, com ara que no es pot avortar després d'una violació perquè d'un fet "terrible" en surt "un cosa bona, que és un fill".

RedaccióActualitzat
"El maltractament no és motiu suficient per separar-se". Alumnes de la universitat privada CEU Cardenal Herrera, de València, han denunciat a través de les xarxes socials que una professora del grau de Periodisme va deixar anar a classe aquesta opinió i d'altres del mateix estil, com ara que "no es pot tolerar avortar" després d'una violació, perquè d'un fet "terrible" en surt "un cosa bona, que és un fill, un do de Déu".

La pàgina de Facebook del centre s'ha omplert de mostres de rebuig a les opinions de la docent, Gloria Casanova, professora de doctrina social de l'Església, que també va dir que els homosexuals "es poden reconduir" o que "encara que el teu marit sigui infidel, la veritable prova d'amor és continuar estimant-lo amb llàgrimes als ulls, com Jesús plorava a la creu".

Davant de la polèmica, la universitat ha fet públic un comunicat en què assegura que al centre es "fomenta el debat plural i la reflexió entre alumnes i professors" i hi tenen cabuda "totes les opinions que s'expressen des del respecte a l'ideari del centre", vinculat a l'Associació Catòlica de Propagandistes.

La consellera d'Educació valenciana, María José Català, no ha volgut polemitzar sobre les declaracions. "Entenc que no deixen de ser opinions d'una persona dins de la seva llibertat de càtedra", ha afirmat. Tot i que ha afegit: "Personalment, no comparteixo algunes de les coses que s'han dit". La consellera ha remarcat que respecta "la llibertat de càtedra"; "ho emmarco dins del que són, opinions que ha fet una persona d'una manera encertada o no".

En canvi, el diputat de Compromís Fran Ferri ha demanat a la Generalitat que "prengui mesures que garanteixin els drets fonamentals dels alumnes en tota l'activitat docent que s'imparteix al territori valencià". I ha recordat que, tot i ser privada, aquesta universitat ha comptat amb el suport del govern del PP "amb la cessió de sòl públic i altres tipus de subvencions, amb diners de tothom".

La polèmica arriba la mateixa setmana que les Noves Generacions del PP de Castelló han llançat la campanya #quenotelien, animant els alumnes a denunciar anònimament els professors i mestres que els vulguin "adoctrinar".
Anar al contingut