Imatge d'arxiu del cremallera de Núria.
Els cremalleres de Núria circularan en un 50% fins diumenge
Núria

Els treballadors dels cremalleres de Núria i de Montserrat fan vaga aquest cap de setmana

El cremallera de Núria -l'únic mitjà de transport que arriba al santuari- circula amb la meitat dels trens. A Montserrat la vaga és parcial i els combois s'aturen entre les 10.30 i les 12.30 i de 16.20 a 18.20 hores.

RedaccióActualitzat
Els treballadors dels cremalleres de la vall de Núria i de Montserrat fan vaga coincidint amb aquestes vacances de Setmana Santa per protestar per les retallades salarials i la supressió d'una paga extra. Una aturada que s'allarga fins diumenge.

La protesta coincideix amb dies de màxima afluència a aquestes destinacions; en el cas de la vall de Núria es preveuen 6.000 visitants i 500 pernoctacions. El cremallera de Núria -l'únic mitjà de transport que arriba al santuari- circula amb la meitat dels trens, en compliment dels serveis mínims dictats per la Conselleria d'Empresa i Ocupació. Un serveis mínims que el comitè d'empresa ja ha considerat de "totalment abusius i que vulneren el dret de vaga". Subratllen que el cremallera de Núria no és un servei essencial, sinó un servei turístic.

A Montserrat, la vaga és parcial. S'aturen el cremallera i els funiculars entre les 10.30 i les 12.30 i de 16.20 a 18.20 hores. La resta del dia funciona amb normalitat.

La plantilla protesta per l'incompliment del conveni i perquè se'ls retalla la paga extra, tot i que no són funcionaris. Ferrocarrils de la Generalitat assegura que no pot assumir cap negociació en aspectes econòmics perquè depèn de la llei de pressupostos.
Anar al contingut