Mones de Pasqua de les Monster High.
Mones de Pasqua de les Monster High.
Barcelona

660.000 mones de Pasqua: ni més ni menys que altres anys, però més petites

S'espera, però, que els beneficis seran inferiors perquè els preus i la mida de les mones s'ha anat reduint progressivament els últims anys.

RedaccióActualitzat
660.000 mones de Pasqua: ni més ni menys que altres anys, però més petites. Aquesta és la xifra que els pastissers catalans esperen haver venut per aquesta Setmana Santa. Els preus es mantenen: entre els 22 i 35 euros per quilo. Es calcula que la despesa per família serà d'entre 25 i 80 euros.

El president del Gremi de Pastissers de Barcelona, Joan Turull, assegura que "el que comprava la mona d'un quilo, ara la compra de tres quarts de quilo; el que la comprava de tres quarts de quilo, ara la compra de mig". "Hi ha la mateixa feina però es fa menys caixa", lamenta. I és que "la crisi és la crisi".

El col·lectiu també es queixa de l'intrusisme, en referència a fleques i altres establiments. Des del gremi de Tarragona, se'n lamenta el president, Josep González: "Ens desespera la competència deslleial, perquè està destrossant els paladars i els professionals".

Mones de moda

Com cada any, les mones tradicionals i les de motius futbolístics i televisius es faran la competència. En el rànquing d'aquestes últimes, se situen les nines Monster High, la Hello Kitty, el Bob Esponja, els pingüins de Madagascar, la Dora i l'abella Maia, que torna. Però també es vendrà força el tradicional tortell d'ous i les mones de fruites.
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut