Veïns de Nou Barris enfront de l'immoble ocupat, propietat de l'antiga Caixa Penedès.
L'immoble està situat al número 84-88 del carrer Pablo Iglesias de Barcelona.
Barcelona

Veïns de Nou Barris ocupen tres pisos d'un edifici buit per cedir-los a famílies desnonades

Uns 200 veïns del barri van participar en l'acció, impulsada pel moviment 15-M de Nou Barris i la Plataforma 550x20. L'objectiu és que les famílies afectades es puguin quedar al pis a canvi d'un lloguer social.

RedaccióActualitzat
Un grup d'uns 200 veïns de Nou Barris, a Barcelona, van ocupar dijous a la tarda tres pisos buits d'un edifici situat al número 84-88 del carrer Pablo Iglesias, propietat de l'antiga Caixa Penedès, al final d'una manifestació en favor del dret a l'habitatge.

Els nous inquilins són famílies afectades per l'impagament d'hipoteques i que s'han quedat sense casa. Els responsables de la plataforma asseguren que l'objectiu és negociar que aquestes famílies es puguin quedar al pis a canvi d'un lloguer social.
 
La iniciativa la va prendre el moviment 15-M de Nou Barris i la Plataforma 550x20, que lluita contra els desnonaments al barri de Ciutat Meridiana. De moment, només s'han ocupat tres dels 10 pisos lliures que hi ha a l'immoble.
 
A l'edifici ocupat, que es va quedar sense vendre en fer fallida la immobiliària que el va construir,  hi ha dos pisos que tenen propietari perquè pertanyen a les persones que van cedir el terreny a canvi dels dos habitatges. La plataforma ha assegurat que respectarà aquests habitatges.
Anar al contingut