Lleida

Dos dies de dol a Sunyer per la nena morta en caure-li a sobre un tub de formigó

L'alcalde d'aquest municipi del segrià, propietari del solar on jugava un grup de criatures, ha atribuït els fets a una fatalitat. Una altra nena, d'11 anys, continua ingressada en estat greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. El funeral per la víctima mortal es farà aquest dimarts a la tarda.

Redacció/ACNActualitzat
L'Ajuntament de Sunyer, al Segrià, ha decretat dos dies de dol per la mort d'una nena veïna del municipi en caure-li a sobre un tub de formigó. La víctima, de 10 anys, va morir la nit de diumenge a dilluns en caure-li a sobre un tub de formigó, quan jugava en un solar dins del municipi. Una altra nena, d'11 anys, continua ingressada en estat greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. El funeral per la víctima mortal es farà aquest dimarts a les 5 de la tarda.

Els fets van passar la nit de diumenge a dilluns i, segons l'alcalde de Sunyer i propietari del solar escenari de la tragèdia, Salvador Huguet, han estat "una fatalitat". "La fatalitat és que al final un dels tubs es va trencar i que un dels 4 o 5 trossos en els quals es va partir va caure a sobre de les nenes que eren dins i les va atrapar", ha indicat Huguet d'acord amb les versions dels testimonis que el van anar a buscar a casa seva amb la mala notícia

L'alcalde de la localitat també ha indicat que un dels tubs que s'ha trencat feia 200 quilos.

Totes dues nenes van arribar amb vida a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, però una hi va arribar en estat crític i ja no es va poder recuperar, mentre que l'altra va ser trasllada a Barcelona per la gravetat de les ferides.

En declaracions a l'ACN, l'alcalde del municipi ha comentat que va ser un nen del grup que jugava a la finca el que va anar al bar del poble a avisar del tràgic accident. Això fa pensar, de moment, que els nens -uns vuit o nou- jugaven sols. En ser avisats, un grup de dos a quatre adults van anar corrents a la finca a socórrer les nenes.

El solar on ha passat l'accident es troba a dins del poble.

Consternació a Sunyer

L'accident ha causat consternació a Sunyer, ja que les dues nenes eren de la localitat, que té uns 300 habitants. A Sunyer encara es pregunten què ha pogut passar.

Els tubs de formigó havien sobrat d'unes obres en un pou de reg de la finca. Tot i que s'està investigant les causes del trencament dels conductes, Huguet ha explicat que alguns veïns de la zona havien cridat l'atenció als nens perquè "estaven picant els tubs", que feien un metre de diàmetre i deu centímetres de gruix.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut