Munté, al faristol de la Generalitat, en una imatge d'arxiu.
Munté, al faristol de la Generalitat, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El govern inicia una llei de protecció social per "blindar" una "autèntica estructura d'estat"

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, l'ha definit com a "llei paraigua" per "preservar" el model català de benestar social i promoure polítiques d'inclusió que donin resposta a la nova situació derivada de la crisi.

RedaccióActualitzat
El govern ha engegat una llei marc de la protecció social amb l'objectiu de "blindar" l'estat del benestar. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, l'ha definit com a "llei paraigua" i ha afegit que aquesta norma té un doble objectiu: "preservar" el model català de benestar social i promoure polítiques d'inclusió per donar resposta a la nova situació sorgida per la crisi econòmica.

L'avantprojecte de llei de la protecció social de Catalunya ha de servir, segons ha dit Munté, per defensar "una autèntica estructura d'estat" i promoure polítiques d'inclusió per donar resposta a les noves i dures necessitats socials.

En definitiva, es vol "adequar" les polítiques socials a les noves realitats i tenint en compte que actualment el 19% de la població catalana està en risc de pobresa. Munté ha assegurat que es vol mantenir la universalitat de les polítiques socials però amb una "major coresponsabilitat".

Altres acords del Consell Executiu:

Medalla d'Or de la Generalitat: S'ha atorgat al cardenal Martínez Sistach, per la seva contribució a la visita del papa Benet XVI el novembre del 2010 amb motiu de la consagració de la basílica de la Sagrada Família per la repercussió a nivell mundial que va tenir tant per a Barcelona com per al conjunt del país, i també pel paper que ha tingut al capdavant de l'Església catòlica en el suport constant i l'ajuda als més desafavorits a través de Càritas.

Formació Professional: Creació d'un grup de caràcter interdepartamental per fer el seguiment del procés d'integració de la Formació Professional de Catalunya. La missió d'aquest grup serà enllestir el nou model d'orientació de la Formació Professional, que ha de ser més flexible i adaptat al mercat laboral actual. Les conselleries implicades seran Empresa i Ocupació, i Ensenyament.

Vulneració de competències: S'ha enviat un requeriment per aquest motiu per a la concessió d'ajuts per a vehicles no contaminants, una competència que Catalunya tindria traspassada segons l'Estatut.

Premis Nacionals de Cultura: Decret que regulen els Premis Nacionals de Cultura, creats el 1932 i restablerts el 1982 . El més destacable és que s'unifiquen les diverses categories en una sola nominació i es pretén una convocatòria pública dels premis per permetre que s'hi presentin candidatures. El que es vol és acotar el creixement il·limitat de categories a aquelles que excel·leixin en la seva qualitat.

Corrides de toros: La Generalitat ha desestimat 5 sol·licituds d'indemnització per al cessament de les corrides de toros de Catalunya, prohibides al país des del 2010.
Anar al contingut