El primer ministre kosovar, Hashim Thaci, arriba a Brussel·les per a la reunió. (Foto: Reuters)
El primer ministre kosovar, Hashim Thaci, arriba a Brussel·les per a la reunió. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Fracassen les negociacions entre Sèrbia i Kosovo per normalitzar les relacions

Era la vuitena reunió en sis mesos, impulsada per la responsable de la política exterior europea, Catherine Ashton. I és que la UE exigeix a Belgrad que solucioni aquesta qüestió a canvi de fixar la data d'inici de negociacions per a l'adhesió de Sèrbia al club europeu.

RedaccióActualitzat
Les negociacions entre Sèrbia i Kosovo per normalitzar la seva relació s'han tancat sense cap acord. Era la vuitena reunió en sis mesos, impulsada per la responsable de la política exterior europea, Catherine Ashton. I és que la UE exigeix a Belgrad que solucioni aquesta qüestió a canvi de fixar la data d'inici de negociacions per a l'adhesió de Sèrbia al club europeu.

Cinc anys després de la independència de Kosovo, encara no s'ha trobat una solució per al nord del país, una zona poblada majoritàriament per serbis que no accepten l'autoritat del govern de Pristina. El que s'estudia és que els ajuntaments de la regió tinguin un nivell alt d'autonomia a canvi de no qüestionar l'"statu quo".

Fins ara, uns cent estats han reconegut la independència de Kosovo, autoproclamada per la majoria albanokosovar el 2008. En canvi, altres, com Rússia, la Xina, l'Índia i Espanya, no ho han fet.
Anar al contingut