Sant Joan Despí

Enric Millo: "Cal una gran mobilització social per exigir al govern que prioritzi la sortida de la crisi"

El portaveu del PPC al Parlament s'ha mostrat convençut que és necessària una pressió social per fer canviar les prioritats de l'executiu de Mas i posar la lluita contra l'atur per davant del "dret a decidir".

Manel LabordaActualitzat
El portaveu del PPC al Parlament s'ha mostrat convençut que és necessària una pressió social per fer canviar les prioritats de l'executiu de Mas i posar la lluita contra l'atur per davant del "dret a decidir". Millo considera que és "lamentable que el govern de CiU no tingui com a prioritat lluitar contra la crisi". El portaveu popular ha arribat a etzibar: "El govern dorm a la palla!"

Enric Millo ha explicat que "un govern sense pressupostos no pot governar i això és el que està passant ara a Catalunya". El portaveu del PPC al Parlament considera que "CiU depèn absolutament dels capricis d'ERC i això perjudica greument els catalans". Millo retreu que "Catalunya és avui l'única comunitat autònoma on el govern no ha elaborat ni tan sols un projecte de pressupostos per al 2013". Per Millo, la primera mesura d'un govern hauria de ser aprovar un pla especial d'emergència per reactivar l'ocupació.

Pel que fa a la consulta sobre la independència, el portaveu del PPC al Parlament creu que "tenim unes regles del joc que vam acordar entre tots els espanyols i si les volem modificar, ho hem de fer entre tots, dialogant i sense trencar". Millo defensa que el dret internacional reconeix el dret a l'autodeterminació dels pobles oprimits, ocupats i les colònies i que "jo, com a català, no em considero ni oprimit, ni ocupat ni em considero una colònia". El polític del PPC no ha concretat fins on estaria disposat el seu partit a anar per evitar la consulta però ha subratllat que "si no hi ha pressupostos no hi haurà consulta sinó eleccions anticipades".

Enric Millo també afirma que comparteix absolutament les inquietuds de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques i que cal legislar mesures de protecció per als perjudicats però també s'ha mostrat contundent en contra les "accions d'escarni". Millo ho argumenta amb una frase: "Defenso el dret a tothom a manifestar-se, però no puc acceptar la intimidació, ni la coacció, em sembla antidemocràtic".

Recupera el xat complert amb Enric Millo
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut