L'escriptor barceloní Luis Goytisolo.
L'escriptor barceloní Luis Goytisolo. (Foto: EFE)
Madrid

Luis Goytisolo guanya el 41è Premi Anagrama d'Assaig amb "Naturaleza de la Novela", el seu primer assaig

L'escriptor barceloní ha estat premiat pel seu primer assaig "Naturaleza de la Novela". El guardó està dotat amb 8.000 euros i s'hi havien presentat 131 originals. El finalista ha estat Jorge Carrión amb "Librerías".

RedaccióActualitzat
L'escriptor barceloní Luis Goytisolo ha guanyat el 41è Premi Anagrama d'Assaig amb l'obra "Naturaleza de la Novela", el seu primer assaig que s'editarà el proper mes de maig. En l'obra, l'escriptor planteja i desenvolupa aspectes fonamentals de la novel·la. Explica aquest gènere literari, quan s'inicia, quins són els seus orígens i característiques i quins els factors directes i indirectes el propicien. En la seva anàlisi, Goytisolo tampoc defuig de la tan gastada crisi de la novel·la i les circumstàncies en què es produeix actualment.

L'editor Jorge Herralde ha subratllat que es tracta del primer assaig íntegre de Luis Goytisolo, "molt sintètic i gens acadèmic", en què explica tota la trajectòria de la novel·la al llarg dels segles i que acaba amb "un cant a la persistència de la gran literatura".

El guardó està dotat amb 8.000 euros i s'hi havien presentat 131 originals. El finalista ha estat Jorge Carrión amb "Librerías", que s'editarà al setembre.
Anar al contingut