Madrid

Luis Goytisolo guanya el 41è Premi Anagrama d'Assaig amb "Naturaleza de la Novela", el seu primer assaig

Redacció - 03/04/2013 - 13.58h.

L'escriptor barceloní Luis Goytisolo ha guanyat el 41è Premi Anagrama d'Assaig amb l'obra "Naturaleza de la Novela", el seu primer assaig que s'editarà el proper mes de maig. En l'obra, l'escriptor planteja i desenvolupa aspectes fonamentals de la novel·la. Explica aquest gènere literari, quan s'inicia, quins són els seus orígens i característiques i quins els factors directes i indirectes el propicien. En la seva anàlisi, Goytisolo tampoc defuig de la tan gastada crisi de la novel·la i les circumstàncies en què es produeix actualment.

L'editor Jorge Herralde ha subratllat que es tracta del primer assaig íntegre de Luis Goytisolo, "molt sintètic i gens acadèmic", en què explica tota la trajectòria de la novel·la al llarg dels segles i que acaba amb "un cant a la persistència de la gran literatura".

El guardó està dotat amb 8.000 euros i s'hi havien presentat 131 originals. El finalista ha estat Jorge Carrión amb "Librerías", que s'editarà al setembre.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots