Barcelona

El jutge veu indicis de desviació de diners del Palau de la Música a CDC i confirma la fiança

Redacció - 03/04/2013 - 17.29h.

El jutge que investiga el "cas Palau" manté que hi ha indicis de desviació de diners del Palau de la Música a Convergència Democràtica de Catalunya, segons les investigacions practicades. Per això, el jutge refusa el recurs de Convergència contra la decisió de declarar-lo responsable civil a títol lucratiu, que li va representar l'embargament de la seu del partit.

El jutge que investiga l'espoli del Palau de la Música desestima el recurs presentat per CDC i li manté la fiança de 3,2 milions d'euros, la quantitat de diners que, diu el magistrat en el seu escrit, suposadament es va embutxacar el partit. Concretament es tracta de 2,3 milions d'euros mitjançant el Palau de la Música, en concepte de comissions per adjudicació d'obra pública i sota la forma de donacions, i 900.000 euros més a través de la facturació d'empreses pantalla com Newsletter o Letergrafic, entre els anys 2007 i 2009.

Segons el jutge, les adjudicacions d'obra pública a la constructora Ferrovial no van ser irregulars, però sí que hi ha indicis de presumpte tràfic d'influències per afavorir aquesta empresa amb les adjudicacions. Pel magistrat, no són conjectures sinó el que es revela després de més de tres anys d'investigació: sospites raonables fonamentades en indicis sòlids i plurals.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots