Imatge del Palau de la Música.
La Diputació no acusa CDC en el "cas Palau".
Barcelona

El jutge veu indicis de desviació de diners del Palau de la Música a CDC i confirma la fiança

El jutge que porta la investigació del "cas Palau" veu indicis de desviació de diners del Palau de la Música a Convergència Democràtica de Catalunya. Per tant, el jutge refusa el recurs de Convergència contra la decisió de declarar-lo responsable civil a títol lucratiu, i que li va comportar l'embargament de la seu del partit.

RedaccióActualitzat
El jutge que investiga el "cas Palau" manté que hi ha indicis de desviació de diners del Palau de la Música a Convergència Democràtica de Catalunya, segons les investigacions practicades. Per això, el jutge refusa el recurs de Convergència contra la decisió de declarar-lo responsable civil a títol lucratiu, que li va representar l'embargament de la seu del partit.

El jutge que investiga l'espoli del Palau de la Música desestima el recurs presentat per CDC i li manté la fiança de 3,2 milions d'euros, la quantitat de diners que, diu el magistrat en el seu escrit, suposadament es va embutxacar el partit. Concretament es tracta de 2,3 milions d'euros mitjançant el Palau de la Música, en concepte de comissions per adjudicació d'obra pública i sota la forma de donacions, i 900.000 euros més a través de la facturació d'empreses pantalla com Newsletter o Letergrafic, entre els anys 2007 i 2009.

Segons el jutge, les adjudicacions d'obra pública a la constructora Ferrovial no van ser irregulars, però sí que hi ha indicis de presumpte tràfic d'influències per afavorir aquesta empresa amb les adjudicacions. Pel magistrat, no són conjectures sinó el que es revela després de més de tres anys d'investigació: sospites raonables fonamentades en indicis sòlids i plurals.
Anar al contingut