L'Ebre a Xerta. Autor: VicençCarrera.
L'Ebre a Xerta. Autor: VicençCarrera.
Tortosa

Comportes obertes i cabal alt a la llera de l'Ebre

L'Ebre té la crescuda controlada més gran de les últimes dècades a causa de les fortes pluges i el desembassament dels pantans. El cabal és bo per al Delta, encara que impedeix, de moment, navegar pel riu.

Actualitzat
Els embassaments de Mequinensa i Riba-roja obren comportes a l'espera de tota l'aigua que baixa pel curs mig de l'Ebre. Tortosa manté un cabal estable de 1.450 m³/s.

L'Ebre a Xerta. Autor: Vicenç Carrera. Les intenses i abundoses pluges dels darrers dies de març han provocat un fort creixement del riu Ebre des de la Rioja. A l'estació d'aforament de Castejón, a la Rioja, el cabal de l'Ebre va arribar als 1.600 m³/s el passat 31 de març. Aigües avall a Saragossa, el dia 31 es va assolir un màxim de 1.670 m³/s i ara, el cabal de l'Ebre és de 1.300 m³/s, cabal que anirà a la baixa durant les properes hores.

El pic del cabal màxim ja va passar per Saragossa i encara trigarà unes quantes hores en arribar al primer embassament, a Mequinensa. El pantà de Mequinensa es troba al 96% de la seva capacitat i Riba-roja al 98%. Per encabir tota l'aigua, el pantà de Riba-roja va obrir comportes el dia 31 de març i el cabal va pujar de 850 m³/s a 1.200, el dia 1 el va pujar a 1.300 m³/s i el dia 3 el van elevar a 1.400 m³/s.

El cabal de l'Ebre a Tortosa és de poc més de 1.450 m³/s i es mantindrà estable durant els propers dies.
Anar al contingut