Madrid

La justícia dóna la raó a l'institut madrileny que va prohibir a una noia dur el vel islàmic a classe

Redacció - 03/04/2013 - 18.46h.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha rebutjat el recurs que va presentar la família de la noia a la qual van prohibir anar a classe amb el vel islàmic en un institut de Pozuelo de Alarcón. El tribunal ha donat la raó al centre perquè es va limitar a respectar el reglament de l'institut, que prohibeix portar gorres o qualsevol peça de roba que tapi el cap. La família de la noia recorrerà la decisió al Tribunal Constitucional.

Els fets van passar l'any 2010 a l'IES Camilo José Cela, quan Najwa Malha, que aleshores feia quart d'ESO, va ser apartada de les classes per portar el vel. Diverses companyes es van solidaritzar amb ella posant-se també el "hijab".

En la sentència, els jutges destaquen que no entren en "el fons de la controvèrsia plantejada en el recurs" sinó que han valorat "l'incompliment de les normes de convivència del centre", però també diuen que no es va vulnerar el dret a la dignitat com a persona ni el dret a la llibertat religiosa de l'alumna.

La magistrada Francisca María Rosa Carión ha emès un vot particular en considerar "improcedent" que no s'admeti el recurs, perquè creu que el que hi havia en joc era la "vulneració del dret de llibertat religiosa de la menor". La jutge argumenta que, abans que el cas sortís a la llum, el director de l'IES va enviar un fax a Inspecció avisant que tenia una alumna "musulmana" que havia començat a anar a classe amb el vel i demana quina normativa hi havia respecte a això per "poder actuar".

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots