Pyongyang

Corea del Nord assegura que està preparada per atacar amb armes nuclears els EUA

Segons l'agència de notícies KCNA, Pyongyang ha donat llum verda a "una operació sense pietat de les seves forces armades revolucionàries" contra els EUA. Corea acusa Washington de plantejar una "imprudent amenaça nuclear" contra el règim comunista.

RedaccióActualitzat
Cada dia que passa, les amenaces de Corea del Nord pugen de to. Aquesta matinada Pyongyang ha afirmat que ha activat un pla per atacar amb armes nuclears els Estats Units. L'exèrcit nord-coreà ha declarat, textualment, que està preparat per començar una guerra "avui o demà" i "portarà a terme contraatacs poderosos i successius". Segons l'agència de notícies KCNA, Pyongyang ha informat la Casa Blanca que farà servir "els mitjans nuclears d'alta tecnologia més petits, lleugers i diversificats" per respondre a la cada vegada més intensa política hostil dels Estats Units". És més, Corea del Nord ha donat llum verda a "una operació sense pietat de les seves forces armades revolucionàries" contra els EUA. I és que acusa Washington de plantejar una "imprudent amenaça nuclear" contra el règim de Kim Jong-un .

Abans, els Estats Units responien a les amenaces de Pyongyang desplegant un sistema antímissils a la base militar de l'illa de Guam, al Pacífic. Corea del Nord apuja el to de les seves amenaces, que són "reals i clares", afirmava el secretari de Defensa dels Estats Units, Chuck Hagel.

Aquesta última amenaça ha arribat acompanyada d'un últimàtum de Pyongyang a les empreses sud-coreanes que operen al complex industrial de Kaesong, dins de territori nord-coreà. Corea del Nord ha amenaçat d'expulsar totes les empreses del complex, que dóna feina a 50.000 nord-coreans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut