El primer telèfon mòbil
El primer telèfon mòbil
Estats Units

Quaranta anys de la primera trucada amb telèfon mòbil

El 1973, el directiu de Motorola Martin Cooper va fer la primera trucada de la història al seu principal rival en el sector des d'un carrer de Nova York. El prototip pesava uns 800 grams, feia uns 33 centímetres i tardava deu hores a carregar-se.

RedaccióActualitzat
El telèfon mòbil ha fet quaranta anys. El 3 d'abril de 1973, el directiu de Motorola Martin Cooper va fer la primera trucada de la història al seu principal rival en el sector, Joe Engel, de Bell Labs, des d'un carrer de Nova York, amb un prototip de telèfon que no necessitava cable. Va guanyar així la cursa que mantenien entre ells per crear el primer telèfon mòbil.

El prototip pesava uns 800 grams, feia uns 33 centímetres, tardava deu hores a carregar-se i només tenia mitja hora d'autonomia. El preu actual seria de més de 7.000 euros. La comercialització, però, encara va tardar deu anys, quan va sortir el DynaTAC 8000X.

Quatre dècades després de provar amb èxit el seu invent, Martin Cooper destaca la revolució social que ha suposat el telèfon mòbil: "Va canviar totalment el concepte de trucada telefònica. Abans, quan feies una trucada, trucaves a un lloc. Ara truques a una persona." Tot i això, ha alertat dels perills d'abusar de la seva creació. "El telèfon ha de tenir sempre un botó per engegar-lo i apagar-lo. Ha de ser el teu esclau, i no pas tu esclau seu", ha dit.
Anar al contingut