Pyongyang

Corea del Nord situa a la seva costa oriental un míssil d'abast mitjà enfocat cap als Estats Units

Les autoritats nord-coreanes han col·locat un míssil d'abast mitjà en direcció als Estats Units. Corea del Sud considera que aquest míssil no representa un perill per al territori nord-americà, però Washington manté la iniciativa d'instal·lar un sistema de defensa antimíssils a l'illa nord-americana més propera a la península coreana.

RedaccióActualitzat
Les amenaces de Corea del Nord comencen a adquirir una certa dimensió i fins i tot els Estats Units asseguren que són reals. Mentre Washington instal·la bateries antimíssils a l'illa més propera a la península coreana, el règim de Pyongyang ha traslladat com a mínim un míssil a la costa est, és a dir, enfocat cap als Estats Units. El govern de Corea del Sud, ferm aliat dels Estats Units, assegura, però, que es tracta d'un projectil d'abast mitjà, insuficient per arribar a territori nord-americà.

Corea del Nord adverteix, en tot cas, que l'exèrcit està en disposició d'atacar els Estats Units en qualsevol moment i per això les tropes nord-americanes instal·laran un sistema de defensa antimíssils a l'illa de Guam, a uns 3.000 quilòmetres de distància.

Coincidint amb l'escalada de tensió al nord-est asiàtic, el primer ministre britànic, David Cameron, assegura, en un article al diari "Daily Telegraph", que abandonar la dissuasió nuclear enmig d'amenaces de Corea del Nord i de l'Iran seria estúpid. Cameron diu que seria una insensatesa deixar la Gran Bretanya indefensa contra una amenaça nuclear i continuada. El primer ministre argumenta que el sistema de defensa nuclear britànic, consistent en quatre submarins atòmics Vanguard, equipats amb míssils amb un abast de més de 7.000 quilòmetres, és més necessari que mai.

A l'article del "Daily Telegraph", el cap del govern britànic es mostra partidari de renovar un sistema que costa més de 20.000 milions d'euros, però no compta amb el suport dels seus socis de govern liberaldemòcrates.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut