Frontera entre les deus corees, plena de tanques per impedir el pas.
Frontera entre les dues corees, plena de tanques per impedir el pas.
Washington

La comunitat internacional opta per la distensió amb Corea del Nord per refredar l'escalada militar

La comunitat internacional opta per la distensió amb Corea del Nord per refredar l'escalada militar. Els Estats Units han suspès una prova balística i la Xina demana calma al seu veí.

RedaccióActualitzat
Els Estats Units opten per rebaixar la tensió en la crisi oberta per Corea del Nord, que manté l'amenaça d'atac amb míssils balístics i nuclears contra bases nord-americanes.
 
El Pentàgon ha anunciat que ajorna un assaig amb un míssil balístic intercontinental que havia previst per a la setmana que ve des d'una base militar a Califòrnia. És un gest de distensió. El primer des que Pyongyang va anunciar el desplegament de míssils a les costes orientals nord-coreanes.
 
Paral·lelament, el president xinès, Xi Jinping, ha demanat a la comunitat internacional que rebaixi "el nivell de tensió entre els pobles", en una referència a la situació complicada que viuen les dues Corees.
 
Jinping ho ha demanat durant la inauguració del Fòrum de Boao, considerat el Davos asiàtic. El president xinès ha assegurat que apostarà pel diàleg en aquest conflicte, però ha demanat a la comunitat internacional que respecti la diversitat de règims polítics.
 
La diplomàcia occidental està atenta. De moment, ningú s'ha mogut de Pyongyang. Els governs occidentals no sembla que tinguin la intenció de retirar el personal de les seves missions diplomàtiques a Corea del Nord, tot i que les autoritats nord-coreanes han advertit que poden córrer perill.
Anar al contingut