Barcelona

Convergència reclama unitat social i política per pressionar el govern espanyol perquè flexibilitzi el dèficit

El secretari d'Organització de Convergència Democràtica creu necessari que l'objectiu se situiï per sobre del 2% per garantir l'estat del benestar. Josep Rull respon a ERC que els comptes no es poden prorrogar i que sense aquests no hi haurà govern i lamenta que el PSC s'escudi en altres qüestions.

RedaccióActualitzat
L'estira-i-arronsa al voltant de la negociació dels pressupostos de la Generalitat per a aquest any continua marcant l'actualitat política catalana. Però el "quid" de la qüestió és l'objectiu de dèficit, una decisió que no està en mans de Catalunya sinó de Madrid i, en últim terme, segons l'executiu de Rajoy, de Brussel·les.

El secretari d'Organització de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha reclamat unitat d'acció social i política per pressionar el govern espanyol per aconseguir que flexibilitzi el sostre de dèficit per a Catalunya fins a situar-lo per sobre del 2%. En declaracions al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, diu que si no fos així, els pressupostos que s'haurien d'aprovar amenaçarien l'estat del benestar.

El dirigent convergent també ha contestat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que des del diari "El Punt-Avui" apunta a una pròrroga dels pressupostos. Per Rull això és implantejable perquè significaria estar sotmesos a un jou del 0,7% i, per tant, a la incapacitat per ampliar mínimament els comptes. Rull ha estat clar i ha assegurat que sense pressupostos no hi ha govern.

Esquerra insisteix que només hi donarà suport si l'objectiu de dèficit se situa al voltant del 2,3%. Qualsevol altra xifra, apuntava Oriol Amorós, seria demanar a Catalunya un esforç més dramàtic que els que la troica ha exigit mai a Grècia, Portugal o Irlanda.

Des d'Iniciativa es demana a Esquerra, textualment, que deixi de fer comèdia i fer-se l'enfadat quan "fa quatre dies van votar una moció que fixava un objectiu de dèficit de l'1,7%". El Partit Popular i Ciutadans exigeixen al president Mas que porti els pressupostos al Parlament com més aviat millor.

Crítiques al PSC

El secretari d'Organització de CDC també ha lamentat que el primer secretari del PSC no pressionés aquest dissabte el govern espanyol perquè augmenti el sostre de dèficit.

Rull creu que ara és moment de mullar-se i recrimina a Pere Navarro que s'escudi en temes com les primàries o referèndums a la militància per decidir possibles pactes de govern.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut