Ribes de Freser

Irene Rigau no denunciarà els que li van fer "escrache" pel tancament d'una escola a Terrassa

La consellera d'Ensenyament ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no denunciarà l'acció d'escarni que van fer aquest diumenge davant de casa seva a Ribes de Freser, al Ripollès, pel tancament d'una escola de Terrassa. Irene Rigau lamenta que l'ajuntament d'aquesta ciutat no hagi treballat conjuntament amb la Generalitat per fer entendre la situació als pares.

RedaccióActualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no té la intenció de denunciar davant la justícia l'acció d'"escrache" que una trentena de persones van fer davant de casa seva per protestar pel tancament de l'escola Can Montllor de Terrassa. Aquest grup es va desplaçar aquest diumenge fins a Ribes de Freser, al Ripollès, on van deixar una carta a la bústia, van penjar cartells i van explicar als veïns la decisió de la consellera.

Irene Rigau ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que són les administracions les que han de deixar clar com s'ha d'actuar, i ho han de fer de manera unànime: "Jo entenc que el que ha fallat és la cadena de responsabilitats". Rigau considera que el tancament de l'escola "no és un tema de retallades sinó que es tracta d'una qüestió purament demogràfica" perquè a Terrassa hi ha 192 nens menys per escolaritzar i el que cal és reordenar la situació.

Segons la titular d'Ensenyament, "l'Ajuntament hauria d'haver avalat d'una manera seriosa" aquest tema. Rigau ha remarcat que la Generalitat ha parlat amb les diferents parts sobre aquesta escola, i ha fet aquesta reflexió: "Les institucions, o ens posem serioses i coresponsables o si ens tirem la pilota una institució a l'altra despistarem la població."

La consellera ha explicat com va anar l'acció d'escarni: "Per internet s'estaven convocant per donar-me una 'sorpresa', diguem-ne. Hi havia diferents correus que parlaven d''escrache' a Rigau i va arribar una trentena de persones amb l'uniforme groc, amb cartells. Els nens, mentrestant, jugaven al parc infantil. Van posar una pancarta en què hi deia de quina escola eren, i van protestar davant de casa meva." Alguns agents dels Mossos d'Esquadra s'hi van desplaçar, però no van intervenir en cap moment.
Anar al contingut