La vicepresidenta del govern, Joana Ortega.
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega.
Barcelona

El govern reduirà els càrrecs remunerats i limitarà els sous dels alcaldes i els regidors, tret dels de Barcelona

De la mesura només en quedaran exclosos Barcelona i el Consell General d'Aran perquè tenen règim propi. La vicepresidenta, que ha presentat els grans eixos de la nova reforma local del govern, ha anunciat que suprimirà 1.000 càrrecs remunerats. També la fusió voluntària dels ajuntaments d'Alt Àneu, Espot, Guingueta d'Àneu i Esterri.

RedaccióActualitzat
La Generalitat fixarà els sous màxims dels alcaldes i els regidors, segons ha anunciat la vicepresidenta del govern, Joana Ortega. Una mesura de la qual només en quedaran exclosos l'Ajuntament de Barcelona i el Consell General d'Aran perquè tenen un règim propi. Així ho ha assegurat la vicepresidenta en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, on ha presentat els grans eixos de la nova reforma local, que el govern portarà al Parlament i que suposarà la reducció d'uns 1.000 càrrecs remunerats.

La nova llei local catalana pretén combatre la duplicitat d'administracions i, en aquest sentit, estableix que no hi haurà consells comarcals on hagi una àrea metropolitana, com és el cas de Barcelona.

Preveu les vegueries

El projecte de llei també preveu que les quatre diputacions passin a ser vegueries, a l'espera que s'aprovi una altra llei per incrementar el nombre d'aquests ens supramunipals de 4 a 7 (Àmbit Metropolità de Barcelona, Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Girona, Ponent i Terres de l'Ebre).

D'altra banda, la vicepresidenta ha anunciat la fusió voluntària dels ajuntaments d'Alt Àneu, Espot, Guingueta d'Àneu i Esterri. Un model, diu, que s'anirà imposant a poc a poc.

En el seu discurs, Ortega ha recordat que Catalunya té competències exclusives en l'àmbit de la llei local, en un moment en què el govern espanyol també ultima una reforma local.

Tot plegat ho ha dit en un acte al qual han assistit un centenar de persones, entre elles els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el de Salut, Boi Ruiz, així com l'advocat Miquel Roca io el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.
Anar al contingut