Imatge d'arxiu de l'accés al complex industrial de Kaesong.
Imatge d'arxiu de l'accés al complex industrial de Kaesong.
Pyogyang

Corea del Nord tanca temporalment el complex Kaesong i en retira els seus 54.000 treballadors

Es tractava del principal motor econòmic de Corea del Nord i l'únic projecte econòmic que comparteixen les dues Corees. Ubicat en territori nord-coreà, el complex ocupava milers de treballadors, un miler de Corea del Sud.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ha decidit retirar els seus 54.000 treballadors del complex industrial intercoreà de Kaesong i tancar-lo temporalment després de sis dies de bloquejar-ne l'accés dels treballadors sud-coreans. Es tracta del principal motor econòmic de Corea del Nord i l'únic projecte econòmic que comparteixen les dues Corees. Ubicat en territori nord-coreà, el complex ocupava milers de treballadors, un miler de Corea del Sud. A més, hi operaven més de 120 empreses procedents de Seül.

El secretari general del Comitè Central del Partit dels Treballadors, que ha anunciat la "suspensió temporal de les operacions del complex", ha afegit que el règim està considerant el seu tancament permanent.

La decisió s'ha anunciat enmig d'una escalada de tensió entre les dues Corees que, un cop més, ha dut el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, a demanar a Pyongyang que eviti qualsevol nova provocació.

Poc abans, el ministre d'Unificació sud-coreà havia apuntat que el seu govern creia molt probable que Corea del Nord fes una altra prova nuclear. El Ministeri de Defensa, però, ha descartat la imminència d'un nou assaig nuclear nord-coreà.
Anar al contingut