Els treballadors han fet una cadena humana al voltant de l'edifici de la ràdio.
Els treballadors han fet una cadena humana al voltant de l'edifici de la ràdio.
Barcelona

Acampada dels treballadors de Catalunya Ràdio per protestar contra les retallades

Els treballadors de Catalunya Ràdio estan fent una acampada davant l'edifici de l'emissora com a mostra de rebuig per les retallades. L'avantprojecte de pressupostos de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals preveu una reducció del 18% en la despesa de personal.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de Catalunya Ràdio estan acampats des d'aquest diumenge a la nit davant de l'emissora per protestar contra l'avantprojecte de pressupostos de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que preveu una reducció del 18% en la despesa de personal. Aquest dilluns també fan vaga els treballadors de l'Agència Catalana de Notícies, l'ACN, en contra de les retallades del govern que suposaran l'acomiadament d'una part de la plantilla.

Pel comitè d'empresa de Catalunya Ràdio, les xifres previstes en l'avantprojecte són un atac contra el model actual de la ràdio i la televisió públiques. Els representants dels treballadors, que estaran acampats fins a les 4 de la tarda, posen com a exemple de la variació en el rumb del model el desmantellament de la xarxa de corresponsals.

Per la seva banda, el personal de l'ACN denuncia que ara mateix la plantilla ja es troba en una situació de mínims per desenvolupar la feina pròpia d'una agència nacional i que una tisorada pot fer trontollar aquest model.
Anar al contingut