El regidor Carlos Palomares ha deixat el PPC a Girona.
El regidor Carlos Palomares ha deixat el PPC a Girona.
Girona

Girona rebutja la moció per deixar de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de la ciutat

El ple de l'Ajuntament ha rebutjat per 20 vots a 5 la moció presentada per la CUP. La moció, però, ha quedat eclipsada per l'anunci del regidor Carlos Palomares de deixar el PPC per discrepàncies en qüestions com el rescat de Bankia o els incompliments electorals.

RedaccióActualitzat
Pocs dies després que Montblanc va declarar el rebuig a la monarquia i va demanar al príncep que no mantingui el títol de duc, el ple de l'Ajuntament de Girona ha rebutjat per 20 vots a 5 la moció presentada per la CUP perquè la ciutat deixi de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de Girona. En concret, la moció ha estat rebutjada amb els deu vots del govern de CiU, els set del PSC i els tres del PP, mentre que ha rebut el suport dels tres regidors de la CUP i els dos d'ICV.

CiU creu que el debat sobre la monarquia ha d'anar per una altra via i ha defensat la feina de la Fundació Príncep de Girona. La CUP proposava reconvertir-la en una altra fundació "que tingui com a autèntic objectiu ajudar els joves de les comarques gironines en la seva formació". El PP ha qualificat de "ridícula" la moció, mentre que el PSC creu no és una qüestió d'interès per a la majoria de la població i considera "confús" vincular el títol del príncep amb la fundació en un mateix text.

La moció recollia que la monarquia espanyola és una institució "desfasada, anacrònica, antidemocràtica, esquitxada per nombrosos casos de corrupció i que costa molts diners als ciutadans dels Països Catalans". Per això, proposava "exigir" a la Casa del Rei que Felip renunciï al títol de príncep de Girona.

Palomares deixa el PPC i eclipsa el ple

En qualsevol cas, la moció ha quedat eclipsada per l'anunci del regidor Carlos Palomares que deixa el Partit Popular. Els motius són les discrepàncies amb el seu partit en qüestions com la pujada d'impostos, el rescat de Bankia, els incompliments electorals o que no es permeti fer la consulta.

Palomares no ha renunciat a l'acta de regidor i a partir d'ara passa a ser no adscrit. Els seus ja excompanys de partit han lamentat la seva decisió i li han exigit que torni l'acta.
Anar al contingut