Bellver de Cerdanya

Enxampen un matrimoni de jubilats amb prop de 730.000 euros en un autocar a Bellver de Cerdanya

La Guàrdia Civil ha intervingut 738.200 euros a una parella d'ancians durant una inspecció fiscal a un autobús quan aquest passava per Bellver de Cerdanya. Es tracta d'una de les intervencions de divises més important feta a Espanya.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil ha intervingut 738.200 euros a una parella d'ancians durant una inspecció fiscal rutinària feta en un autobús urbà de la línia que uneix Barcelona amb la Seu d'Urgell quan aquest passava per Bellver de Cerdanya. La parella de jubilats portava els diners dins una bossa que es trobava a l'interior del portaequipatges de l'autocar. Els propietaris són un home de 74 anys i una dona de 70 que van manifestar que els diners eren de tots dos.

Els dos avis estan acusats de cometre infraccions a la normativa sobre el blanqueig de capitals i tal com ha explicat a Catalunya Informació el portaveu de la Guàrdia Civil de Lleida, Carlos Fraile, no es pot circular per Espanya amb més 100.000 euros, qui vulgui portar més diners "ha de tenir un document que es diu S1 i que s'aconsegueix a la dependència provincial de l'aduana de la seva província, on ha de dir d'on surten els diners, cap a on va, tot amb l'objectiu que es vegi que els diners són diner blanc." A més, la Guàrdia Civil ha destacat que es tracta d'una de les quantitats de diners més grans intervingudes a l'estat espanyol des de la regulació del moviment de capitals.

Els agents van aixecar acta i la parella d'avis va continuar el viatge amb 1.000 euros per cap en concepte de "mínim de supervivència" segons la Guàrdia Civil i caldrà que expliquin a Hisenda d'on han sortit aquests diners.
Anar al contingut