Rigau i representants de Basf firmen el conveni. (Foto: Gencat)
Rigau i representants de Basf firmen el conveni. (Foto: Gencat)
Barcelona

Alumnes d'FP faran formació per primera vegada a l'estranger

Ensenyament i Basf han firmat un conveni que permetrà que una vintena d'estudiants de l'IES Comte de Rius facin pràctiques a l'estranger. És la primera vegada que es formaran a fora estudiants de Formació Professional. D'altra banda, Rigau vol que el curs que ve comenci el 12 de setembre a Infantil i Primària i l'endemà a Secundària.

RedaccióActualitzat
Estudiants d'FP es formaran per primera vegada a l'estranger, gràcies al conveni que han firmat Ensenyament i l'empresa Basf. Una vintena d'alumnes de Formació Professional de l'IES Comte de Rius, de Tarragona, faran pràctiques durant sis mesos en una de les plantes de Basf a Alemanya.

La primera promoció d'aquest cicle es formarà a partir del curs que ve i fins al desembre del 2015. Els candidats podran enviar els currículums fins aquest 30 de maig.

Els escollits tindran dret a una beca de dos anys, que inclourà classes d'alemany a l'estiu, pràctiques a Tarragona i una estada de sis mesos a la seu de Basf a Ludwigshafen amb un contracte de treball temporal. La multinacional els pagarà les classes d'alemany, l'allotjament i la manutenció. Si superen el curs, seran tècnics superiors en Química Industrial, un diploma del projecte, i optaran a les vacants d'operador de planta química de Basf a Alemanya.

Calendari del curs que ve i protestes

D'altra banda, el departament que encapçala Irene Rigau ha proposat al Consell Escolar que el curs 2013-2014 comenci els mateixos dies que el curs actual. A Infantil i Primària ho faria el dijous 12 de setembre, i a Secundària, l'endemà, divendres 13.

En la reunió, Rigau ha demanat als membres del Consell Escolar de Catalunya que els "conflictes" i la "crispació" es quedin fora de les aules amb l'objectiu de preservar els centres educatius com a "espais de convivència" i "aprenentatge". Rigau ha advertit que els alumnes "no han de ser utilitzats per a reivindicacions ni actes de mobilització" en horari escolar i ha advertit que no rebrà les persones que vagin a protestar al departament amb alumnes.

L'avís arriba després que l'Acampada Escolar de Lleida, que representa més de 40 escoles de les comarques de Lleida, ha organitzat per aquest dimecres una acció reivindicativa davant de la conselleria en contra de les retallades en l'educació pública.
Anar al contingut