Elena Cortés consellera de Foment i Vivenda d'Andalusia.
Elena Cortés consellera de Foment i Vivenda d'Andalusia.
Jaén

Andalusia expropiarà pisos als bancs per aturar desnonaments

La junta aprova sancionar els bancs i les immobiliàries que tenen pisos buits i destinar els diners recaptats a polítques d'allotjament per a persones desnonades.

RedaccióActualitzat
Andalusia ha aprovat que es pugui quedar de manera temporal pisos de famílies que estan en procés de ser desnonades i evitar així que el banc les pugui fer fora. La consellera de Foment i Vivenda d'Andalusia, Elena Cortés, que fa pocs dies va declarar que si no fos pel seu càrrec ella mateixa col·laboraria en els "escraches", ha recordat que ja van anunciar que farien insubmissió davant la llei hipotecària.

Cortés ha explicat que l'expropiació temporal als bancs per evitar un desnonament es farà "quan hi hagi risc d'exclusió social o amenaça per a la salut física i psíquica de la persona".

A més a més, La Junta d'Andalusia sancionarà els bancs i les immobiliàries que mantinguin habitatges buits. El Consell de Govern andalús ha aprovat aquesta mesura, que entrarà en vigor demà. Hi haurà sancions de fins a 9.000 euros si es mantenen pisos buits sense posar-los al mercat de lloguer, i els diners recaptats es destinaran a polítiques d'allotjament per a persones desnonades.
Anar al contingut