Protestes a les portes del Parlament contra el "fracking". (Foto: ACN)
Protestes a les portes del Parlament contra el "fracking". (Foto: ACN)
Barcelona

El Parlament rebutja prohibir el "fracking" però crea una comissió per estudiar-ne els efectes

La feina d'aquesta comissió serà avaluar el perill potencial d'aquesta tècnica per al medi ambient, de contaminació dels aqüífers i de terratrèmols. Abans, els vots de CiU i el PP han rebutjat una proposició de llei d'Iniciativa-Esquerra Unida que volia prohibir el "fracking", amb anècdota inclosa: la CUP s'ha equivocat a l'hora de votar.

RedaccióActualitzat
El Parlament ha aprovat per unanimitat la creació d'una comissió per estudiar l'impacte mediambiental del "fracking", una tècnica d'extracció d'hidrocarburs mitjançant la fractura hidràulica que desperta moltes reticències. La feina d'aquesta comissió serà avaluar el perill potencial per al medi ambient, de contaminació dels aqüífers i de terratrèmols. La proposta de resolució l'han presentada els grups d'ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i CUP, però també ha comptat amb els vots a favor de CiU i PPC.

"No" a la prohibició del "fracking", amb vot erroni de la CUP

Una estona abans, els vots de CiU i el PP han rebutjat una proposició de llei d'Iniciativa-Esquerra Unida que volia prohibir el "fracking". En la votació d'aquesta proposició, s'ha viscut una anècdota quan els diputats de la CUP han votat, per error, a favor de les esmenes a la totalitat que CiU i PP han presentat contra la proposició dels ecosocialistes.

Un dels diputats de la Candidatura s'ha aixecat després de la votació i ha aclarit que, en realitat, volien votar a favor de la prohibició i no pas donar suport a les esmenes a la totalitat. L'error, però, ha estat intranscendent, ja que no ha fet variar el resultat final de la votació.

Durant el debat de les proposicions, membres de la plataforma Aturem el Fracking s'han concentrat a les portes del Parlament.

La Generalitat ja ha creat un grup de treball interdepartamental, les conclusions del qual seran lliurades a la comissió, i ha suspès de manera temporal les tres llicències d'estudi atorgades fins ara.

Consulta l'especial "'Fracking' i debat energètic".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut