La indignació per la decisió del TSJC converteix en "trending topic" l'etiqueta #siunsolalumnehodemana

L'editor Ernest Folch ha iniciat l'etiqueta poc després de saber-se la decisió del TSJC i milers de persones s'hi han anat afegint per comentar-ho.

RedaccióActualitzat

La resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a la introducció del castellà a tota l'aula en què hi hagi un alumne que hagi reclamat un ensenyament en llenga castellana per via judicial, ha indignat milers d'usuaris de Twitter. L'etiqueta #siunsolalumnehodemana s'ha situat com a primer "trending topic" (les qüestions més comentades a la xarxa) al llarg de bona part de la tarda i, durant una estona, fins i tot s'ha situat entre els deu primers del rànquing mundial.


​L'editor Ernest Folch ha iniciat l'etiqueta poc després de saber-se la decisió del TSJC i milers de persones s'hi han anat afegint per comentar, mig seriosament i mig de broma, com pot afectar aquesta resolució l'escola catalana. Malgrat la gran quantitat de comentaris irònics, Folch ha volgut deixar clar que la seva intenció és "mobilitzar" els usuaris davant d'un fet que l'ha "indignat".

Amb aquesta etiqueta, alguns usuaris anuncien que passaran a piular íntegrament en castellà i d'altres han imaginat una regressió cap a l'escola franquista, amb cants del "Cara al sol" i excursions al Valle de los Caídos. D'altres proposen canviar la programació de les matemàtiques d'una manera revolucionària o fer les classes seguint el model d'algunes compareixences de Mariano Rajoy.
Hi ha qui recomana classes particulars de castellà o apel·la a desobeir el TSJC, però en la resolució que avala la prohibició d'anar despullat per Barcelona, i també qui proposa que un criteri similar s'utilitzi també a les escoles valencianes o als cinemes. De fet, fins i tot algú demana canviar l'etiqueta per #siunsoloalumnolopide.

Fins i tot s'hi ha afegit l'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, que creu que, "per pura lògica", si un alumne ho demana podria haver-hi classes en català a Madrid. El secretari de Comunicació del govern, Josep Martí, l'escriptor Màrius Serra, el cantant Joan Dausà, la poetessa Joana Raspall o l'humorista Fermí Fernàndez també han utilitzat l'etiqueta.
Anar al contingut