L'Arts Santa Mònica de Barcelona, ubicat al número 7 de la Rambla. (Foto: Arts Santa Mònica)
L'Arts Santa Mònica de Barcelona, ubicat al número 7 de la Rambla. (Foto: Arts Santa Mònica)
Barcelona

L'Arts Santa Mònica de Barcelona es reconverteix i tanca Can Xalant de Mataró

La Generalitat desmenteix que vulgui tancar el centre i apunta que vol donar-li un nou impuls i ampliar activitats. El seu actual director, Vicenç Altaió, podria quedar fora del nou projecte. D'altra banda, sí que tancarà les portes Can Xalant, a Mataró.

RedaccióActualitzat
L'Arts Santa Mònica de Barcelona es reconvertirà en un laboratori d'idees, però no tancarà ni deixarà de fer exposicions. La Generalitat ha sortit al pas d'algunes informacions aparegudes i ha indicat que no està previst tancar el centre, sinó que vol aconseguir més visitants i aprofitar millor l'espai. Per això, segons han indicat fonts del Departament de Cultura, es plantegen una transformació de l'Arts Santa Mònica per ampliar el nombre d'activitats i anar més enllà de les meres exposicions que es duen a terme actualment. Es busca convertir el centre en "lloc de referència" de debat i d'idees sobre els reptes creatius actuals, segons les mateixes fonts.

La reconversió, però, podria comportar la sortida del seu actual director, Vicenç Altaió. Les citades fonts han dit que negocien amb la conselleria i que la seva feina encara serà visible en l'exposició que es prepara per al juny, dedicada a l'art xinès.

El mes de febrer passat, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ja va assenyalar al Parlament que la institució del final de la Rambla hauria de ser un "laboratori, punt de confluència de la creativitat i generador de continguts que circulin pel territori i internacionalment".

Pel que fa al director del centre, Vicenç Altaió va accedir a l'Arts Santa Mònica l'any 2009 després que l'anterior conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, apostés per la reconversió de l'espai.

Quan va presentar el seu programa, va dir que volia crear un "espai d'espais, sense fronteres", en el qual dialogarien les arts amb les ciències, el pensament i la comunicació.

Punt final a Can Xalant

D'altra banda, l'espai que sí que tancarà les portes és el centre de creació artística Can Xalant, a Mataró, que posarà punt final a la seva activitat a finals de mes perquè, segons l'ajuntament, el projecte s'ha convertit en inviable per falta de subvencions.

Fa dos anys i mig que la Generalitat no abona l'aportació que hi tenia compromesa, de 100.000 euros l'any passat. Als artistes residents afectats els han comunicat la notícia aquest mateix dimecres, com ha explicat el fotògraf Narcís Rovira a Catalunya Informació.
Anar al contingut