Sant Joan Despí

El PPC acusa Rigau de fer una interpretació errònia i "interessada" de la interlocutòria del TSJC

La líder del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha remarcat que la interlocutòria parla d'introduir a l'aula el model de bilingüisme i que ha de ser la conselleria qui decideixi en quina proporció hi ha de ser present cada llengua. També ha dit que l'atenció individualitzada és "discriminatòria".

RedaccióActualitzat
La líder del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que el Departament d'Ensenyament i els mitjans estan fent una interpretació que "no és la correcta" de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a introduir el castellà a les aules on estigui escolaritzat algun dels alumnes els pares del qual hagin sol·licitat per via judicial que el castellà s'utilitzi com a llengua vehicular. "Ja sé que els interessa dir això", perquè "queda molt més cridaner", ha afegit, i ha subratllat que en la resolució del TSJC "no hi diu enlloc" que "s'hagi d'obligar cap alumne a parlar en castellà". La líder popular exigirà "per mitjans judicials" complir  les sentències lingüístiques si la Generalitat insisteix en no acatar-les.

Segons la presidenta del PPC, "no es pot impulsar una llengua sobre una altra". "Jo mateixa no estic d'acord que una persona s'imposi sobre els altres", ha assegurat, i ha remarcat que la interlocutòria, que la consellera Rigau ja ha dit que "no preveu executar", parla d'introduir a l'aula el model de bilingüisme i que ha de ser la conselleria qui decideixi en quina proporció hi ha de ser present cada llengua. Sánchez-Camacho ha recordat que ells defensen un model "com es fa en l'escola on ha estudiat el senyor Mas i els seus fills".

"Estem parlant d'un model de bilingüisme que el govern de Catalunya està incomplint de manera alarmant", ha afirmat la líder popular al programa "Els matins" de TV3, on també ha assegurat estar en contra de l'atenció individualitzada: "No és un tractament just, sinó discriminatori". Sánchez-Camacho ha recordat que la reforma educativa impulsada pel ministre Wert també substitueix el model individualitzat pel "bilingüisme integrador".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut