Barcelona

Ocupen el rectorat de la UPC a Barcelona en protesta per l'acomiadament de 350 interins

Treballadors interins i estudiants de la UPC protesten així pels més de 300 acomiadaments previstos derivats de les mesures d'ajustament. La protesta s'allargarà de moment fins dimarts, dia en què el claustre de professors s'ha de reunir.

RedaccióActualitzat
Els 50 interins tancats al rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) allargaran la protesta fins dimarts, dia en què el claustre de professors s'ha de reunir. Protesten per l'acomiadament de 350 persones que es farà efectiu el 30 d'abril. Amb aquesta ocupació, que va començar dimecres a la tarda, reclamen que es paralitzi aquesta mesura, que, segons asseguren, posa en perill el futur, el servei i la imatge de la UPC.

Els interins critiquen la manca de diàleg del rector, Antoni Giró, per aplicar les retallades i proposen alternatives com ara reduir l'equip rectoral i de gerència, els càrrecs de confiança o una rebaixa de sous general. També proposen racionalitzar molta despesa innecessària com pot ser de protocol o viatges. Giró ha parlat aquest dijous amb els concentrats però no hi ha hagut acostament de posicions. El procés continua.

Alguns estudiants s'han solidaritzat amb la protesta i també participen en l'ocupació. Aquest divendres, l'assemblea de la UPC es reunirà per debatre noves protestes entre les quals hi ha la proposta de vaga indefinida que va sorgir en l'última trobada de la comunitat universitària.

La Universitat Politècnica de Catalunya ha hagut de retallar el seu pressupost un 10% en comparació al del 2012, cosa que suposa una davallada d'11 milions d'euros per fer front al deute acumulat per la universitat, que és de més de 110 milions.
Anar al contingut