Madrid

Wert: "La Constitució diu clarament que les resolucions judicials s'han de complir"

En un comunicat, el ministeri afegeix que la Constitució també estipula que són els jutjats i els tribunals els que s'han d'assegurar que les sentències es compleixen, "per tant, no hi entren ni el govern de la Generalitat ni el govern d'Espanya", en referència a les declaracions de la consellera Rigau en el sentit que la resolució no s'aplicarà.

RedaccióActualitzat
"La Constitució diu clarament que les sentències i la resta de resolucions judicials s'han de complir. No és una cosa que es pugui fer o deixar de fer voluntàriament." Aquesta és la resposta del Ministeri d'Educació espanyol, encapçalat per Ignacio Wert, a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a impartir les classes en castellà a tota la classe si un sol alumne ho ha demanat per via judicial.

El comunicat del ministeri afegeix que la Constitució també estipula que són els jutjats i els tribunals els que s'han d'assegurar que les sentències es compleixen, "per tant, no hi entren ni el govern de la Generalitat ni el govern d'Espanya", en referència a les declaracions de la consellera Rigau en el sentit que la resolució no s'aplicarà.

Segons Wert, cal "aclarir normativament" la qüestió, i això s'ha fet amb la reforma educativa, en què es dedica un article a la interpretació que el govern espanyol fa de la jurisprudència del Tribunal Constitucional sobre la immersió lingüística a Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut