Madrid

La majoria d'afectats per preferents de Caixa Laietana podran acollir-se a l'arbitratge

El ministre d'Economia també ha anunciat que es donarà prioritat als arbitratges quan es tracta de "col·lectius especialment vulnerables". La comissió de seguiment sobre aquest polèmic producte financer es constituirà el 17 d'abril, data en què s'espera que es coneguin els criteris que hauran de complir els afectats.

Actualitzat
La majoria d'afectats per les preferents de Caixa Laietana que van canviar-les per accions de Bankia podran acollir-se a l'arbitratge per mirar de no perdre tants diners. Ho ha aclarit el ministre d'Economia, Luis de Guindos, al Congrés dels Diputats, durant el debat de convalidació del decret llei de sobre els arbitratges per afectats per les participacions preferents.

Tot i que no ha aclarit en quines condicions, el ministre ha anunciat que rebran el mateix tracte que els clients de Bankia, tal com havien reivindicat els clients de Caixa Laietana, ja que fins ara no els era possible. El 90% dels clients amb preferents d'aquesta entitat van canviar aquests títols per accions de Bankia.

Prioritat per a "col·lectius vulnerables"

La comissió de seguiment sobre aquest polèmic producte financer es constituirà el 17 d'abril, data en què s'espera que es coneguin els criteris que hauran de complir els afectats per poder-se acollir a aquests arbitratges. El ministre ha explicat que els criteris "es podran revisar periòdicament" i ha fet un altre anunci: que es fixarà un procediment ràpid per a "col·lectius especialment vulnerables".

De Guindos ha inclòs en aquest grup, que tindrà prioritat en els arbitratges, "afectats amb un nivell d'ingressos baix, d'edat avançada en el moment de la contractació, amb càrregues familiars especials, que no tinguessin experiència o formació financera, o que tinguin una proporció més gran d'estalvis retinguts en aquests productes".

També es permetrà anar per aquesta via ràpida d'arbitratge als titulars de preferents d'entitats nacionalitzades que ja les haguessin canviat per accions a principis del 2012.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut