Parlament de Catalunya

El Parlament rebutja que el català i el castellà siguin llengües vehiculars iguals en l'ensenyament

La moció, presentada per Ciutadans, només ha aconseguit sumar el suport del PPC, i ha estat rebutjada amb els vots de CiU, Esquerra, PSC, ICV-EUiA i CUP.

RedaccióActualitzat
El ple del Parlament ha rebutjat aquest dijous una moció presentada per Ciutadans que instava el govern a establir que català i castellà siguin, indistintament, llengües vehiculars d'ensenyament a les escoles catalanes.

A banda dels diputats de C's, la moció només ha rebut el suport del PPC i ha estat rebutjada amb 26 vots a favor i 99 en contra (CiU, Esquerra, PSC, ICV-EUiA i CUP).

A més d'establir totes dues llengües com a vehiculars, la moció també instava l'ús del català i el castellà a les aules amb una presència "equilibrada i suficient".


Picabaralla entre C's i la CUP

El debat sobre aquesta moció ha estat marcat per una enganxada entre diputats de Ciutadans i de la CUP, que ha fet que la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, cridés a l'ordre els diputats Jordi Cañas i Matías Alonso, amb l'advertència d'expulsar-los.

La formació antinacionalista està molesta amb la CUP per la convocatòria d'un escrache en defensa del model lingüístic en un acte del president del partit, Albert Rivera, a la Garriga. Des de la tribuna d'oradors, Rivera ha mostrat el cartell de la convocatòria d'escrache i ha acusat els diputats de la CUP d'"amenaçar" per haver-li dit, des dels bancs, que "es vagi acostumant als escraches".

No obstant això, en la seva intervenció, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que no tenen "cap intenció d'amenaçar ningú, sinó de mostrar la discrepància quant a la posició de C's sobre la immersió lingüística".

Aquesta picabaralla arriba l'endemà d'una picabaralla entre David Fernàndez, de la CUP, i Santi Rodríguez, del PP, que creia que el diputat independentista havia amenaçat els bancs populars. Finalment, Rodríguez i Fernàndez van aclarir les coses i van tancar la polèmica a Twitter.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut