Barcelona

Barcelona incrementa fins als 7,4 milions els turistes el 2012 tot i la caiguda dels visitants espanyols

Barcelona va augmentar fins als 7,4 milions els seus visitants el 2012, tot i el descens del turisme espanyol. Els nord-americans van tornar a ser els més nombrosos i els que més diners van gastar. Destaca també l'augment de més del 30% dels visitants de l'Europa de l'Est, sobretot russos.

RedaccióActualitzat
La ciutat de Barcelona continua augmentat el nombre de visitants tot i la crisi. El 2012 un total de 7,4 milions de turistes van passar per la capital catalana, un 0,7% més que l'any anterior. Això, tot i la caiguda del 6,8% del turisme espanyol.

Els estrangers que més ens van visitar l'any passat i que més van gastar van tornar a ser els nord-americans, amb més de 635.000. Per això, els Estats Units seran aquest any el principal destinatari de la promoció de Turisme de Barcelona. Es faran una vintena d'accions promocionals entre els Estats Units i el Canadà.

Els segueixen en rànquing britànics, francesos, italians - que l'any passat van baixar un 12%- i alemanys. Com ja és habitual en els últims anys, destaca l'increment de prop d'un 32% dels turistes dels països de l'Europa de l'Est, especialment de Rússia.

Els visitants van deixar a Barcelona prop de 2.400 milions d'euros amb targetes de crèdit, un 25% més que l'any anterior. Això representa uns 320 euros de mitjana. El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha explicat que a partir d'aquest mes s'està incrementant el nombre de reserves hoteleres a la ciutat, fet que li permet pronosticar que el 2013 pot acabar amb xifres més bones que les registrades l'any passat.

Gaspart ha explicat que no hi ha hagut cap mena de problema ni de conflicte per l'aplicació de la taxa hotelera entre els turistes i que "mig Espanya" li està demanant que li expliqui com s'ha aplicat.

La regulació dels apartaments turístics

La tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Sonia Recasens, s'ha mostrat satisfeta amb la posada en marxa del nou sistema regulador dels apartaments turístics. En els primers mesos des de la seva posada en marxa, 640 nous apartaments turístics s'han inclòs al registre. L'oferta a la ciutat és ara de més de 4.700 habitatges d'ús turístic.

Recasens també ha explicat que l'ajuntament treballa per a la descentralització del turisme i que els districtes barcelonins de Sarrià, Horta i les Corts ja tenen definit el seu pla turístic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut