Washington

Els Estats Units admeten que Corea del Nord és capaç de muntar i llançar un míssil nuclear de llarg abast

Des del Pentàgon s'ha reconegut per primera vegada que Corea del Nord té una capacitat suficient com per fabricar i llançar míssils de llarg abast. Els Estats Units i l'ONU han tornat a fer una crida a Pyongyang perquè abandoni l'escalada bel·licista coincidint amb el primer aniversari de l'arribada al poder del seu líder, Kim Jong-un.

RedaccióActualitzat
Els Estats Units han reconegut que Corea del Nord ja podria ser capaç de muntar i llançar un míssil nuclear de llarg abast. Així es desprèn d'un informe de la intel·ligència nord-americana que dubta, però, de la fiabilitat, ara com ara, dels sistemes d'atac nord-coreans.

Tant el president dels Estats Units, Barack Obama, com el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, han fet una crida a les autoritats de Pyongyang perquè posin fi a l'estratègia bel·ligerant que manté contra Corea del Sud i els seus aliats. Tots dos van mostrar la seva preocupació i van assegurar que no volen veure cap guerra a la península. Aquest dijous, les potències del G-8, reunides a Londres, també van condemnar amb duresa el programa atòmic nord-coreà.

Tot plegat coincideix amb el primer any de govern del seu dictador, Kim Jong-un, però sense que ell participés en cap acte públic. A l'acte central que s'ha fet a la capital nord-coreana, el president de l'Assemblea Popular, Kim Jong-nam, ha elogiat la determinació de Jong-un de "castigar" la "política hostil" dels Estats Units i ha remarcat que el seu líder ha estat "fonamental per convertir Corea del Nord en una nació poderosa".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut