ANÀLISI

El dilema d'en Pep

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
L'atzar del sorteig de les semifinals de la Champions ha volgut que s'enfrontin els dos equips que representen el passat i el futur de Guardiola. Segurament és l'emparellament que menys devia desitjar en Pep i la gran majoria de barcelonistes, però què es podia esperar si el que remenava les boletes era un altre exmadridista com Van Nistelrooy. Des de la distància de Nova York, Guardiola viurà el dilema que representarà per a ell la nostàlgia de l'equip de la seva vida, el que el va veure créixer com a futbolista i entrenador, contra el club que més l'ha seduït per tornar a seure en una banqueta durant les tres pròximes temporades.

Posat a triar, i no tan sols guiat pel seu barcelonisme de tota la vida, pot ser que en Pep s'estimi més la victòria del Barça, perquè una classificació del Bayern per a la final donaria als bavaresos l'opció de sumar un triplet històric que elevaria al màxim el grau d'exigència de Guardiola en el seu nou repte. Amb la dificultat afegida que hauria de substituir un entrenador com Heynckes, al qual haurien fet fora després de guanyar-ho tot. Un tècnic veterà que ja va viure una situació semblant en el Reial Madrid, d'on va ser acomiadat després que els blancs guanyessin contra la Juventus la seva setena Copa d'Europa i que ara demana una mica de respecte quan se li pregunta si demanarà consells a Guardiola per poder derrotar el Barça.

Però més enllà del morbo guardiolià que pot despertar l'eliminatòria, no hi ha dubte que es tracta del duel futbolístic més apassionant que en aquests moments pot deparar la Champions. S'enfronten el considerat millor equip del món, el Barça, contra el conjunt més en forma, el Bayern. En una hipotètica classificació de la Lliga de Campions d'aquesta temporada, els alemanys en serien els líders, mentre que els el de Tito Vilanova s'haurien de consolar amb el quart lloc. I encara que després del que s'ha vist en els quarts de final, en què el Bayern s'ha desfet amb superioritat de la Juventus i el Barça ha viscut l'agonia contra el PSG, queden a davant deu dies en què el panorama pot canviar, especialment si els blaugrana retroben la millor versió física dels seus cracs (Messi i Xavi) i es produeix la recuperació miraculosa del capità Puyol, per refermar la defensa. Però, sigui com sigui, el que està clar és que aquest Bayern-Barça, a més de tot un espectacle, promet ser la final anticipada.
Anar al contingut