Moments de presentació del Compromís contra el "fracking" a Agramunt.
Els municipis han firmat el Compromís d'Agramunt contra el "fracking".
Agramunt

Una trentena de municpis de Lleida, el Solsonès i l'Anoia firmen un acord contra el "fracking"

Una trentena de municipis de les comarques de Lleida, el Solsonès i l'Anoia han firmat el Compromís d'Agramunt contra el "fracking". Amb aquest acord simbolitzen la seva oposició als projectes d'extracció d'hidrocarburs que afectarien unes 100.000 hectàrees a Ponent.

RedaccióActualitzat
Una trentena de municipis de les comarques de Lleida i també de l'Anoia han firmat aquest dissabte a l'Urgell el Compromís d'Agramunt contra el "fracking". Alcaldes, consells comarcals i la Diputació de Lleida han simbolitzat així la seva oposició als projectes d'extracció d'hidrocarburs que afectarien unes 100.000 hectàrees a Ponent.
 
La trobada d'alcaldes ha estat organitzada per la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) a Catalunya que es va crear fa un any i mig i té l'objectiu de promoure la prohibició d'aquesta extracció de gas a tot el territori de Catalunya.
 
El temor dels perills de "fracking" han generat en els últims mesos un rebuig frontal d'ajuntaments i entitats contra els projectes previstos a Catalunya, amb temor dels riscos sísmics, del subsòl i per l'impacte paisatgístic.
 
L'acord arriba dies després que el Parlament va crear una comissió per estudiar l'impacte mediambiental del "fracking" que té l'objectiu d'avaluar el perill potencial del medi ambient, de contaminació d'aqüífers i de terretrèmols.

No són els primers

Fa un mes diversos alcaldes de comarques centrals i gironines ja van firmar un manifest de rebuig a aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs a Orís. En total van ser 64 alcaldes i els presidents dels consells comarcals del Bages, el Berguedà, la Garrotxa, Osona i el Ripollès.

El "fracking" és una tècnica no convencional per aconseguir gas i petroli del subsòl mitjançant fractura hidràulica. És a dir, la injecció a pressió d'algun material en el terreny, normalment aigua amb sorra, amb l'objectiu d'ampliar les fractures existents en el sòl que tanca el gas o el petroli, afavorint-ne així la sortida a l'exterior.
Anar al contingut