Barcelona

El síndic de Greuges considera que Fernández Díaz hauria de dimitir per l'informe policial d'"El Mundo"

Rafael Ribó diu a Catalunya Ràdio que Fernández Díaz hauria de dimitir si no aclareix qui és responsable al seu departament del suposat informe policial filtrat a "El Mundo". Assegura que la filtració de l'informe va "violentar el vot".

RedaccióActualitzat
El síndic de Greuges, Rafael Ribó afirma que Jorge Fernandez Diaz, ministre de l'Interior, hauria de dimitir si no aclareix d'una vegada qui és responsable al seu departament del suposat informe policial filtrat al Mundo just abans de les eleccions autonòmiques catalanes. L'informe acusava Artur Mas i Jordi Pujol de tenir comptes a Suïssa. Ribó s'hi ha pronunciat al prorgama "El Suplement" de Catalunya Radio en ser preguntat per les paraules de María Dolores de Cospedal sobre els "escraches". La líder popular va afirmar que aquestes accions violenten el vot.

El síndic de Greuges ha recomanat a Cospedal que miri a dins del PP si vol parlar de violentar el vot. Ribó ha posat com a exemple la filtració a "El Mundo" de suposats informes policials just abans de les últimes eleccions catalanes.
 
El síndic s'ha mostrat contundent i ha afirmat que potser el Partit Popular va ser el que va intentar "violentar el vot" dels catalans en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. "Intentar manipular vots en un moment tan important per a la democràcia", assegura.
 
El síndic ha afegit que encara és "més greu" que "ningú fins avui hagi explicat d'on, el per què i el com d'aquest informe" i, com a conseqüència, "ningú ha assumit cap mena de responsabilitat". Per aquest motiu, Ribó considera que, si es descobreix l'autoria de la filtració de l'informe, el ministre Jorge Fernández Díaz "hauria de veure qui del seu ministeri hauria de dimitir" i, si no es troba els responsables s'hauria "d'acabar amb la dimissió del  responsable del ministeri". Una decisió que respondria, segons Ribó, a una acció de "maduresa democràtica", que s'ha vist ja en altres països.
Anar al contingut