Pallejà

Mas descarta una declaració unilateral d'independència per "poc democràtica" i aposta per la consulta

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat el tret de sortida a una campanya de CDC per fer pedagogia sobre el dret a decidir i l'estat propi al llarg de tot el territori català amb un acte a Pallejà.

RedaccióActualitzat
Una declaració unilateral d'independència "seria poc democràtica". Així ho ha declarat el president de la Generalitat, Artur Mas, des de Pallejà, on CDC ha iniciat aquest diumenge la campanya per difondre el dret a decidir i l'estat propi. Per evitar-ho, Mas ha considerat que l'única garantia és construir una majoria sòlida favorable. En aquest sentit, ha parlat de la importància clau del Baix Llobregat. "Si al Baix Llobregat triomfa, si es fa un forat, si construïm majories socials sòlides, la resta vindrà donada".

El president català ha afirmat que Catalunya té davant seu tres alternatives: mantenir l'estatus polític actual, una reforma de la Constitució que modifiqui el seu encaix a Espanya o el dret a decidir i la independència. Mas ha afirmat que, després de les reunions amb els  líders del PP i del PSOE, els grans partits espanyols "no estan en el  registre" de canviar la Constitució, i ha defensat que la solució per a Catalunya és la sobirania. "Vista l'experiència dels últims 30 anys, o assumim aquest camí o ens ficarem en una selva d'obstacles de la qual no en sortirem bé; en canvi, pel tercer camí podem tenir una solució", ha dit Mas.

Segons Mas, la via del dret a decidir és "possible, tot i que tremendament complicada; té conseqüències, que no totes són suportables; però quan un està en la situació en què està, ha de buscar solucions".

Tot i això, ha afirmat que l'estat propi només serà possible si hi ha una majoria "molt sòlida" a Catalunya que hi creu i que com a president treballarà perquè aquest procés no acabi en un fracàs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut