Barcelona

El conseller de Justícia no veu possible la consulta sobiranista sense un acord amb el govern espanyol

El conseller de Justícia, Germà Gordó, considera que no es pot fer la consulta sobiranista sense una entesa amb el govern espanyol. De tota manera, Gordó creu que cal trobar la fórmula de fer el referèndum perquè és un mandat del poble de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El conseller de Justícia, Germà Gordó, assegura que no es pot fer la consulta sobiranista sense l'aval de Madrid. Tot i això, Gordó considera que s'ha de buscar la manera de fer el referèndum perquè és un mandat del poble català. El conseller ho ha explicat en un esmorzar amb empresaris a Barcelona, durant una conferència al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya.

Germà Gordó ha dit que caldria dibuixar un nou marc conceptual per tirar endavant la consulta, que considera inviable si no compta amb el vistiplau de l'executiu espanyol: "En aquest moment, la consulta sembla difícil perquè els punts de partida són molt allunyats. Per tant, no es veu en aquest moment on podríem trobar el punt neutre, aquest punt de trobada a partir del qual poguéssim caminar plegats". El conseller ha apel·lat a no anar "espitosos" en el procés, ja que el pacte amb ERC permet ajornar el calendari per a la convocatòria del referèndum.

Germà Gordó també ha assegurat al Fòrum Europa que veu "molts indicis de guerra bruta" de l'Estat contra Catalunya, tot i que ha reconegut que no en té cap prova. El conseller ha evitat referir-se a la imputació de l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol pel presumpte vincle amb la trama de les ITV catalanes, i s'ha limitat a dir que els partits estan "treballant en la bona direcció" en la lluita contra la corrupció. Gordó ha reconegut que els partits han reaccionat tard a l'hora de combatre-la, però creu que ara la reacció està sent "l'adequada", i ha posat com a exemple la cimera catalana per la transparència convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut