Washington

Obama sobre les explosions a Boston: "Encara no sabem qui ho ha fet ni per què"

El president dels Estats Units ha assegurat que descobriran qui hi ha al darrere de les explosions i "els responsables sentiran tot el pes de la llei". "Tot el poble americà està al costat del poble de Boston", ha afegit.

RedaccióActualitzat
El president del Estats Units ha comparegut unes hores després de les diverses explosions que hi ha hagut després de la Marató de Boston. "No tenim totes les respostes", ha reconegut Barack Obama. "Encara no sabem qui ho ha fet ni per què. Què ningú s'equivoqui: sabrem qui ho fet i per què ho ha fet. Qualsevol dels individus o grups responsables sentiran el pes de la llei".

La Casa Blanca qualifica els atacs de Boston d'actes de terror, però Obama demana tenir tots els detalls abans d'arribar a conclusió i definir-los com atemptats terroristes.

El president nord-americà ha assegurat que "hi ha moltes persones ferides, algunes de gravetat". Als ferits i als familiars de les víctimes mortals, els ha enviat el seu recors i el de la seva dona. "Tot el poble americà està al costat del poble de Boston".

El govern federal ha enviat ajuda al govern local i s'ha incrementat la seguretat a tot el país per investigar què ha passant. "He parlat amb l'FBI per mobilitzar els recursos necessaris per respondre de forma adequada."

Obama ha explicat que ha parlat amb l'alcalde de Boston i el governador de Massachusetts per posar a la seva disposició tots els recursos federals per atendre els damnificats. També ha elogiat la tasca de la policia, els bombers i els serveis d'emergència, una tasca que encara continua.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut