Barcelona

Homs esmena Gordó: "La consulta es farà sí o sí"

El portaveu del govern sosté que el full de ruta del govern es manté "inalterable"i que ve marcat pels acords assumits tant en el programa electoral de CiU com en l'acord amb ERC i en les declaracions al Parlament.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha afirmat que l'executiu català manté el seu "guió" de celebrar una consulta sobiranista aquesta legislatura sota tots els "marcs legals" possibles i, si fos necessari, al marge d'un acord amb el govern espanyol i sota la legalitat catalana.

Homs ha dit que el govern Mas sempre ha volgut posar l'accent en el diàleg i que aquesta és la seva aposta, però que el "full de ruta" marcat és la consulta "sí o sí" i això és "inalterable" per tots els compromisos assumits tant en el programa electoral com en l'acord de legislatura amb ERC i també amb les declaracions sobiranistes i pel dret a decidir aprovades al Parlament.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Homs ha subratllat la "unitat" del govern en aquest tema i ha tret ferro a les declaracions del conseller de Justícia, Germà Gordó, que dilluns va dir que no veu possible celebrar una consulta sense l'acord previ amb el govern Rajoy. Homs ha indicat que tots els membres del govern fan declaracions cada dia, però que "el guió del govern o el seu full de ruta són tots els acords signats" fins ara.

"Aquí és on som i no ens movem", ha afirmat Homs, que ha argumentat que aquesta postura "és el que genera més consens".

El portaveu també ha deixat clar que el president català, Artur Mas, descarta efectivament una declaració unilateral d'independència a Catalunya, tal com va dir el cap de setmana passat, sense que s'hagi celebrat abans una consulta d'autodeterminació.

Pel que fa a la imputació d'Oriol Pujol en el "cas ITV", el conseller de Presidència ha reclamat "respecte real" i no únicament formal per a l'exsecretari general de CDC i actual diputat de CiU al Parlament.

D'altra banda, Homs ha qualificat de "molt greu" la cancel·lació per part del govern espanyol de les ajudes al lloguer social i ha denunciat que l'executiu del PP ho ha introduït "per la porta del darrere".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut